Vyberte si výchozí měnu:
Nákup a skladování ovoce a zeleniny
⇒ K lisování používejte vždy čerstvé ovoce.
⇒ Vybírejte ovoce s pevnou, hladkou slupkou bez skvrn.
⇒ Pro lisování jsou ideální pomeranče Valencia.
⇒ Snadněji se Vám budou lisovat středně velké grapefruity, citrony a limetky.
⇒ Ostatní citrusové plody, jako jsou mandarinky a pomela (zelené grapefruity)
mají malou výtěžnost šťávy.
⇒ Citrusové plody můžete skladovat při pokojové teplotě na suchém místě.
⇒ Z ovoce skladovaného při pokojové teplotě získáte více šťávy.
Jaké množství ovoce nebo zeleniny budu zpracovávat?
Odstředivé odšťavňovače dokáží pracovat i několik hodin bez přerušení. Rychlé otáčky motoru nasávají vzduch, kterým je motor automaticky chlazen. Naproti tomu nízkootáčkové přístroje dokáží pracovat přibližně 30 minut. Po tomto čase je nutné nechat přístroj několik minut vychladnout a poté teprve pokračovat v práci. Zmíněná půlhodina však plně postačí na výrobu šťávy pro rodinné účely. Takto získaná šťáva je několikanásobně kvalitnější, nežli šťáva získaná z vysokorychlostních přístrojů.
Jak často budu přístroj používat?
Každý přístroj budete muset po ukončení práce umývat. Tento úkon Vám při počátečním nadšení jistě nebude na obtíž, ale časem se může stát, že Vás již samotné pomyšlení na mytí přístroje odradí od práce a to by byla jistě škoda. Radíme Vám tedy vybírat i podle tohoto kritéria. Bohužel se často budete muset rozhodnout, zda dáte přednost kvalitě a výnosnosti nebo praktičnosti.
zdroj: www.eujuicers.com